De allereerste stap die elke slimme shopper neemt is een goed onderzoek en vergelijking. In de huidige competitieve markt hebben de meeste items die we willen of nodig hebben een concurrerende versie die concurreert of de kenmerken van het origineel verslaat. Vergelijk in 2020 zal er dan ook niet anders uit gaan zien, de concurrentie blijft namelijk alleen maar stijgen!

Een snel voorbeeld is de mobiele telefoonindustrie; velen van ons weten dat Apple de Iphone heeft bedacht en al snel werden er verschillende versies op de markt gebracht om wat terrein te winnen op de ongeƫvenaarde eigenschappen die destijds alleen op de Iphone te vinden waren. Enkele van die versies zijn de Sophia Nani (die een volwaardig besturingssysteem heeft), de Google switch, de LG Prada onder andere.

Hevige concurrentie waardoor prijsverschillen kunnen optreden

In de computerindustrie wordt een hevige concurrentiestrijd van nog grotere omvang ervaren, met name in de niche van de microchipfabricage. De belangrijkste bedrijven die we hebben zien strijden om de titel die is toegekend aan de snelste en meest efficiƫnte processor zijn: Intel en AMD (advanced micro devices), door de constante evolutie en implementatie van nieuwe architecturen is het moeilijk te zeggen welke processorlijn het beste is, maar we weten dat door de intense strijd de consument altijd voorop loopt.

De gezondheidsindustrie heeft ook baat bij vergelijkingssites

Een productlijn waar veel mensen mee te maken hebben is te vinden in de gezondheidsindustrie, met name de verticale dieetpil. Degenen onder u die deze producten consumeren weten dat elke dag een nieuwe “effectievere” remedie tegen gewichtsverlies op de markt komt, maar na het doen van een goed onderzoek naar elk product dat speciaal gewicht geeft aan de beoordelingen van de consument, kunnen we een weloverwogen beslissing nemen over welk product het beste is op een holistische manier.

Het is essentieel

Zoals u kunt zien is productvergelijking essentieel, ongeacht het type product dat u overweegt te kopen. Met de huidige technologie hebben we toegang tot verschillende sites die gebruik maken van uitgebreide databases waarin producten uit verschillende bronnen met elkaar worden vergeleken om de duidelijke prijswinnaar te laten zien.

Wanneer u toegang heeft tot deze tools, zorg er dan voor dat u gebruik maakt van de side-by-side vergelijkingsfunctie, die een rommelvrije blik biedt op de functies en voordelen die elk product biedt en de prijskaartvergelijking. Als u online koopt, bereken dan altijd de verzendkosten van het ene product boven het andere, omdat u soms geld kunt besparen door snelle vergelijkingen, maar de verzendkosten kunnen elke berekening tenietdoen.

Neem de tijd om de functies van een product te onderzoeken onder vergelijkbare artikelen, vergelijk de prijzen en bereken uw verzendkosten, dit zijn de meest intelligente stappen die een slimme shopper moet nemen om te profiteren van de krachtige tool die het web is.